Pensiunea Ovidiu

Excursii Delta dunarii – Pensiunea Ovidiu

Excursii

Excursii pe lacurile și canalele din Rezervația Deltei Dunării

Delta Dunării, singura deltă din lume declarată în întregime Rezervatie a Biosferei și cea mai întinsă zonă compactă de stufăriș de pe planetă, oferă peisaje fascinante și este un muzeu viu al biodiversitătii . Delta Dunarii găzduieste peste 300 de specii de păsări, 133 specii de pesti, 4000 de specii de faună și 30 de ecosisteme naturale.Excursiile organizate cu barca de catre pensiunea Ovidiu sunt destinate persoanelor care iubesc natura, persoanele care doresc sa admire peisajele unice pe care Delta Dunarii le ofera si sa descopere fauna si flora zonei.

Ce excursii organizăm la Pensiunea Ovidiu?

Pensiunea noastră organizează excursii cu bărci rapide sau traditionale către cele mai frumoase atracții și cele mai căutate obiective din Rezervatia Biosferei Deltei Dunării

Excursii in Delta Dunarii

Excursii în orașul Sulina

Orașul Sulina, un oraș plin de istorie

Orașul Sulina este cel mai estic oraș din Romania. Sulina este singurul oraș-port la Dunăre și Marea Neagră. În orașul Sulina vom merge până la punctul de vărsare al Dunării în Marea Neagră după vom acorda un timp pentru vizitarea orașului, unde dumneavoastră puteti vizita obiectivele din oraș sau să mergeti la plaja.

Excursii in Delta Dunarii

Excursie la Pădurea Letea

Pădurea Letea este o arie protejată de interes național, având o suprafață de 2825 ha. Este cea mai veche arie protejată din România, fiind ocrotită din 1930, și nu întâmplător: este cea mai nordică pădure subtropicală din lume, și singurul de acest gen în Europa, adăpostind aproximativ 3.500 de specii de plante și animale.

Excursii in Delta Dunarii

Excursii la Padurea Caraorman

Arie protejată de interes național

Padurea Caraorman ocupă partea centrala a grindului Caraorman situat în partea sudica a Brațului Sulina. Zona de protectie cuprinde cele mai dezvoltate dune de nisip din Padurea Caraorman și Delta Dunării.

Excursii in Delta Dunarii

Excursii pe lacuri si canale

Cele mai frumoase excursii sunt cele în care descoperim fauna si flora Deltei Dunării. Împreună descoperim lacurile pline de păsări de toate felurile , vegetația bogată a Deltei Dunării si ne relaxăm privind peisajele deosebite pe care această zonă le oferă pentru încântarea noastră.
Excursii in Delta Dunarii

Mânăstirea Stipoc

Singura mânăstire de calugări din Delta Dunării, aflata pe grindul stipoc este un loc izolat în mijlocul naturii.

Staretul manastirii este un om foarte primitor si rabdator cu toti cei care intra in acest lacas. Locul parca este un mic paradis in mijlocul pustiei, un fel de oaza unde te poti reface dupa o zi torida de vara.

Excursii in Delta Dunarii

SATUL MILA 23

Sat pescăresc, apartine de comuna Crișan. Satul Mila 23 este cunoscut datorită lui Ivan Patzaichin, satul fiind locul de origine al marelui sportiv.
TRANSFER CU BARCA in Delta Dunarii

TRANSFERUL CU BARCA

Pensiunea Ovidiu organizeaza transfer pe apa cu barci rapide pe urmatoarele rute:
 
Murighiol – Crișan
Crișan – Murighiol
Tulcea – Crișan
Crișan – Tulcea
Crișan – Sulina
Sulina – Crișan
Sejur in Delta Dunarii

DESPRE SATUL CRIȘAN

Satul Crișan , cunoscut ca fiind situat in inima Deltei Dunarii este un sat turistic situat pe bratul Sulina ,singurul brat navigabil al Deltei Dunarii. Satul Crișan , perla turismului Deltaic are o pozitie favorabila catre toate obiectivele de mare interes din Delta Dunarii. Satul Crisan are o lungime de 7 km pe ambele parti ale fluviului . Accesul până în satul Crișan se face doar navigabil (vapor , barci private )

Activitatile reprezentative pentru acest sat sunt pescuitul si turismul.