Pensiunea Ovidiu

Pădurea Letea

Pădurea Letea este unul dintre principalele obiective turistice din Delta Dunării. Cu o istorie desprinsă din povești, Pădurea Letea este casa a mii de specii de animale, păsări și plante.

Parte a patrimoniului UNESCO, această pădure este una dintre cele mai vechi rezervații naturale dar și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

Traseul spre pădure nu trebuie nici el subestimat. Excursia cu barcă către satul Letea reprezintă oportunitatea de a vedea lacurile și canalele Deltei cât și fauna și flora.

Satul este unul de mici dimensiuni, ușor izolat, așezat pe grindul cu același nume, unde traiesc atât etnici români cât și ucrainieni.

Ajunși în satul Letea, turiști vor face cunoștință cu ghidul local și vor porni spre pădure. Pădurea poate fi vizitată cu mașina sau cu căruță în funcție de posibilitățile ghidului.

Recomandat este plimbarea cu căruța pentru o experiență cât mai reală.

În pădure se găsesc stejari masivi vechi de sute de ani, plante cățărătoare precum liane, viță de vie sălbatică, iederă, curpen de pădure și multe alte specii de plante care oferă pădurii un aspect subtropical.

Pădurea Letea este unică în lume, alături de Pădurea Caraorman, fiind singurele păduri de stejar crescute pe un grind maritim . Un alt element de unicitate al pădurii este reprezentata de Liană .

Liana este o curiozitate cum a crescut aceasta planta in zona noastră , cea mai apropiată țara in care o întâlnim este Grecia. Datorită prezentei Lianei, pădurea Letea este considerată cea mai nordica pădure subtropicala.

Dunele mari și mici sunt și ele spectaculoase, completând imaginea exotică a pădurii. Devenit un laitmotiv al pădurii și al satului, caii sălbatici sunt atracția principală a locului și obiectul bucuriei turiștilor.

Astfel, orice turist care vizitează Delta Dunării trebuie să ajungă la Pădurea Letea pentru a se putea bucura de mareția și frumusețea naturii.

Alege să petreci un sejur în Delta Dunării